10 TIPSBIJ HET KOPEN VAN KOZIJNEN - Weru

10 TIPS BIJ HET KOPEN VAN KOZIJNEN

1. Het ene kozijn is het andere niet

De markt voor kozijnen is enigszins te vergelijken met de auto-industrie; veel innovatie, kwaliteitsverschil tussen de merken en veel opties die u kunt kiezen. Laat u dus professioneel adviseren. Nog belangrijker, bezoek een showroom zodat u de verschillende producten kunt zien en voelen. Dan voelt u de ‘Duitse topkwaliteit’.

2. Kozijnen in het hele huis vervangen of in delen?

Nieuwe kozijnen zijn een behoorlijke investering. Overweeg of u de kozijnen in uw huis gefaseerd kunt vervangen. Weru verkoopt kunststof kozijnen die niet van houten Hollandse kozijnen te onderscheiden zijn. Deze sluiten visueel dus prima aan bij uw bestaande kozijnen. En van een gerenommeerd merk als Weru, met eigen fabriek, mag u verwachten dat uw type kozijnen nog jarenlang leverbaar zijn

3. Weet bij wie u kozijnen koopt

De markt van kozijn-aanbieders is divers. Er zijn gerenommeerde vakbedrijven die al tientallen jaren bestaan, een showroom hebben en eigen installatie-teams. En er zijn individuele vertegenwoordigers die met hun laptop en een stukje kozijn u een offerte aanbieden, de montage uitbesteden en op commissiebasis werken. Dankzij het internet kan iedereen ‘kozijnen verkopen’. Weet dus met wie u zaken doet en wie u (ook over 10 jaar) kunt bellen als er onverhoopt iets met uw kozijnen is.

4. Opties uitzoeken

Net als bij auto’s hebben kozijnen en deuren veel opties. Denk hierbij aan:

  • Soort profiel (dat bepaalt de uitstraling van het kozijn en dus uw woning)
  • Kleuren, kleurcombinaties en bijvoorbeeld ‘houtnerf structuren’
  • Soorten glas (rendement, warmte-werend)
  • Soorten sloten en grepen (in diverse veiligheidscategorieën)
  • Innovaties zoals ‘Safe & Go’ waarbij u kunt ventileren met de ramen dicht

Laat u professioneel adviseren en bekijk alle mogelijkheden in een showroom. Kozijnen koop je niet vanaf papier

5. Besparen met kozijnen

Met de juiste keuzes valt er ook veel te besparen:

  • Met het juiste profiel en het juiste glas kunt u fors besparen op de energierekening.
  • Kunststof kozijnen besparen u een hoop onderhoudskosten. U hoeft nooit meer te schilderen (reken dat maar eens uit over 30 jaar) en het onderhoud is minimaal.
  • Daarnaast zijn er ook diverse subsidie mogelijkheden

Een weru-vakbedrijf kan in uw specifieke situatie de besparingen toelichten

6. Vooraf inzicht in alle kosten zonder te ‘onderhandelen’

Het type kozijnen en de opties bepalen het kostenplaatje. Het is dus belangrijk dat een offerte duidelijk is,  zodat u exact kunt kiezen wat voor u belangrijk is. Daarnaast dienen de werkzaamheden exact beschreven te zijn zodat u niet met onverwacht meerwerk wordt geconfronteerd. Bij Weru kunt u erop vertrouwen dat u een transparante offerte krijgt, met alle kosten inbegrepen.

7. Geld lenen en subsidie

Er zijn diverse geldverstrekkers die voor verbeteringen aan uw woning onder gunstige condities leningen verstrekken. Dit vergt soms ook specifieke (duurzaamheids)eisen aan uw kozijnen. Weru producten voldoen hier wel aan. Laat u hierover informeren door uw Weru vakbedrijf.

Daarnaast verstrekt de overheid ook subsidie op energie verbeterende maatregelen. Uw Weru Vakbedrijf kan u hier meer over vertellen.

8. Extra aandacht voor montage

Als u een goed isolerend kozijn heeft gekocht, moet deze wel juist gemonteerd zijn. En dan niet alleen het zichtbare gedeelte, ook het constructieve gedeelte. Loodrecht en goed bevestigd zodat het kozijn niet onder spanning staat. En mocht er onverhoopt iets misgaan? Dan is 1 aanspreekpunt van montage tot aan de (eigen) fabriek wel zo fijn. En ontstaat er geen discussie tussen verschillende leveranciers waar u de dupe van bent.

9. Garantie

Controleer welke garantie u krijgt; op de kozijnen èn de montage! Bij Weru krijgt u standaard tot 10 jaar garantie* op Weru kunststof kozijnen inclusief montage . Op het hang- en sluitwerk krijgt u standaard 5 jaar garantie. Hier onderscheidt Weru zich omdat veel merken met kortere garantieperiodes werken. Daarnaast bieden onze erkende vakbedrijven ook het Weru Partner Garant programma aan. Mocht dit vakbedrijf onverhoopt niet aan haar verplichtingen kunnen voldoen dan neemt Weru de verantwoordelijkheid voor de gemonteerde Weru-producten over.

10. Onderhoud

Uw Weru ramen en deuren vergen minimaal onderhoud. Met handige tips helpen wij u om tientallen jaren plezier te hebben van uw kozijnen.

Gratis inspirerende brochure aanvragen

Gratis inspirerende brochure aanvragen

Vrijblijvend Weru magazine aanvragen Weru kunststof ramen en deuren magazine