Heb ik recht op subsidie (SEEH) op mijn kozijnen?

HEB IK RECHT OP SUBSIDIE (SEEH) OP MIJN KOZIJNEN?

Goed nieuws! De overheid geeft subsidie voor energiebesparende maatregelen aan uw woning. Maar heeft u daar ook recht op bij de aanschaf van nieuwe kozijnen? Weru zet de belangrijkste informatie voor u op een rijtje. En wij besparen u veel energie met een gratis online check!

Denkt u eraan te investeren in nieuwe kozijnen? En vraagt u zich af of u kunt rekenen op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)? Dan is het belangrijk dat u weet wat de regeling inhoudt. Weru zet de algemene informatie op een rijtje.

Algemene feiten SEEH

 • De regeling geldt voor woningeigenaren die voor de woning minstens 2 energiebesparende isolatiemaatregelen hebben uitgevoerd.
 • De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020.
 • Sinds 2 september 2019 kunt u uw aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
 • U kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd.
 • Het totaalbudget van de SEEH is € 84 miljoen. Per woning bedraagt de subsidie maximaal € 10.000. Wanneer u een energiezuinig pakket uitvoert is dat maximaal € 15.000.
 • U kunt de subsidie aanvragen op de website van RVO. Daar vindt u ook alle voorwaarden en details!

SEEH en de aanschaf van nieuwe kozijnen

Er zijn veel voorwaarden en opties. Hierdoor is het best ingewikkeld om te achterhalen hoe het zit bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Zo geldt er bijvoorbeeld een minimale hoeveelheid m2 aan glasoppervlak. En de overheid stimuleert het toepassen van glas met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. Alle reden om dit goed uit te laten rekenen.

Nieuwe WERU kozijnen voldoen aan de minimale eisen voor subsidie
Weru kozijnen zijn op zich al zeer goed isolerend. Maar de subsidie geldt voor het HR++ glas met een minimale U-waarde van 1,2 W/m2K of lager. Het HR++ glas dat Weru-vakbedrijven toepassen heeft een standaard waarde van 1,1 W/m2K. Het voldoet dus ruimschoots.

Triple glas is nu een slimme investering!
Triple glas heeft een hogere aanschafwaarde. Maar de subsidie op HR++ glas is € 35,00 per m2 en op HR+++ beglazing maar liefst € 100,00 per m2. Het kan dus heel aantrekkelijk zijn om te investeren in Triple glas bij de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Gratis online check op www.bespaarmijdeenergie.nl

Weru bespaart u energie met een gemakkelijke online check. In een paar klikken ziet u:

 • Indicatie van de hoogte van de subsidie.
 • Of u in aanmerking komt voor de subsidie.

Advies over SEEH van een Weru-vakbedrijf

Bij de erkende Weru-vakbedrijven vindt u altijd een professioneel adviseur. Hij of zij vertelt u alles over de kozijnen van Weru en de subsidieregeling. Laat u geheel vrijblijvend adviseren door een Weru-vakbedrijf bij u in de buurt. Dat voelt wel zo vertrouwd! Klik hier voor het dichtstbijzijnde Weru-vakbedrijf.

Algemene feiten SEEH

 1. U bent eigenaar én bewoner van de woning (u hebt de woning dus niet verhuurd).
 2. Alleen voor maatregelen die op of na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd, kunt u subsidie aanvragen.
 3. U laat minstens 2 van de volgende maatregelen uitvoeren:
  • dakisolatie
  • gevelisolatie (binnen of buiten)
  • (nieuwe kozijnen) plaatsen (met) HR++ glas of triple glas
  • spouwmuurisolatie
  • vloerisolatie of bodemisolatie
 4. De isolatiemaatregelen komen tegemoet aan de vereiste isolatiewaarden.
 5. Per maatregel moet u een minimum aantal vierkante meters laten isoleren. Per woningtype is dit verschillend. Op rvo.nl vindt u de eisen.
 6. Voor een woning kunt u maar 1 keer een SEEH subsidie krijgen. Als een vorige eigenaar al SEEH-subsidie voor een woning heeft gekregen, dan kunt u geen subsidie voor deze woning meer krijgen.
 7. Als u meer dan 2 isolatiemaatregelen gaat nemen, moet u voor alle maatregelen tegelijk de subsidie aanvragen.
 8. U mag de subsidie pas aanvragen nádat de maatregelen uitgevoerd zijn.
 9. De subsidie geldt alleen voor energiebesparende maatregelen in een bestaande woning. Dus een nieuwe aanbouw of een nieuwbouwwoning valt niet binnen de regeling.
 10. Belangrijk is dat u de maatregelen laat uitvoeren door een bedrijf. U krijgt geen subsidie voor maatregelen die u zelf uitvoert.

Disclaimer

Ondanks de geboden zorgvuldigheid en aandacht die wordt besteed aan de inhoud van deze website én de online check en de daarin opgenomen gegevens, kunnen wij niet instaan voor de volledigheid, juistheid en/of de voortdurende actualiteit van de gegevens, de inhoud van de site en de uitkomsten van de online check. Hierom aanvaarden wij dan ook geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze site én de online check, of de (on)bereikbaarheid van de website én de online check. Op de website van rvo.nl vindt u alle voorwaarden en details.

Gratis inspirerende brochure aanvragen

Gratis inspirerende brochure aanvragen

Aanvragen