Subsidie kunststof kozijnen en hoogrendementsglas - Weru

HEB IK RECHT OP SUBSIDIE OP MIJN KOZIJNEN?

De overheid geeft ook in 2022 subsidie voor energiebesparende maatregelen aan woningeigenaren en VVE’s. Maar heeft u daar ook recht op bij de aanschaf van nieuwe kozijnen en hoogrendementsglas? En wat is er hierbij veranderd in 2022? Weru zet de belangrijkste informatie voor u op een rijtje. 

Verschillende regelingen voor woningeigenaren en VVE’s

Voor woningeigenaren geldt de regeling ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren’ (ISDE).

Voor Verenigingen van eigenaars (VVE’s), woonverenigingen en wooncoöperaties geldt de redeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ (SEEH). Meer informatie voor VVE’s leest u hier >>

Subsidie hoogrendementsglas voor woningeigenaren

Er geldt een hoger subsidiebedrag bij de ISDE voor isolatiemaatregelen uitgevoerd of aangebracht na 31 december 2021. Ook gelden nieuwe minimale oppervlakte-eisen voor isolatiemaatregelen voor alle aanvragen ingediend vanaf 1 januari 2022. Voor isolatiemaatregelen voor 1 januari 2022 uitgevoerd of aangebracht gelden de lagere bedragen van 2021.

Belangrijk om vooraf te weten!

  • Combineert u HR++-glas en Triple glas? Dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. *U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++-glas en Triple glas kiest voor een combinatie met panelen in kozijn of isolerende deuren. U telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Een combinatie van HR++-glas en Triple glas, eventueel gecombineerd met panelen in een kozijn of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.
  • Bij triple glas moeten ook de kozijnen vervangen worden door isolerende kozijnen met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Wanneer u subsidie aanvraagt voor hoogrendementsglas, moet u altijd nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn en/of u kiest voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.

Subsidiebedragen hoogrendementsglas

HR++-glas:
€ 53 subsidie per m2
Maximale U-waarde van 1,2 W/m2K
Minimaal 8 m2

Triple glas:
€ 150 subsidie per m2
Maximale U-waarde van 0,7 W/m2K
Minimaal 8 m2

Subsidie kunststof kozijnen voor woningeigenaren
Enkel voor kunststof kozijnen kunt u geen subsidie aanvragen. Wel voor het glas in kunststof kozijnen (zie hierboven) en voor de deur (zie hieronder). Daarnaast geldt er subsidie voor kozijnpanelen. Nogmaals benadrukken wij dat u voor maximaal 45m2 subsidie ontvangt in totaal*. Een combinatie van HR++-glas en Triple glas, eventueel gecombineerd met panelen in een kozijn of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.

Kozijnpaneel i.c.m. HR++-glas
€ 23 subsidie per m2
Maximale U-waarde van 1,2 W/m2K

Kozijnpaneel i.c.m. triple glas
€ 115 subsidie per m2
Maximale U-waarde van 0,7 W/m2K

Subsidie isolerende deuren voor woningeigenaren
Let op: ook hier geldt dat u voor maximaal 45m2 subsidie ontvangt in totaal*. Een combinatie van HR++-glas en Triple glas, eventueel gecombineerd met panelen in een kozijn of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.

Kunststof deur in kozijn met HR++-glas
€ 53 subsidie per m2
Maximale U-waarde van 1,5 W/m2K

Kunststof deur in kozijn met triple glas
€ 150 subsidie per m2
Maximale U-waarde van 1,0 W/m2K

Bron van informatie over ISDE

De informatie op deze pagina is gebaseerd op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar vindt u alle voorwaarden en details over ISDE: Isolatiemaatregelen woningeigenaren.

Disclaimer

Ondanks de geboden zorgvuldigheid en aandacht die wordt besteed aan de inhoud van deze website én de online check en de daarin opgenomen gegevens, kunnen wij niet instaan voor de volledigheid, juistheid en/of de voortdurende actualiteit van de gegevens, de inhoud van de site en de uitkomsten van de online check. Hierom aanvaarden wij dan ook geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze site én de online check, of de (on)bereikbaarheid van de website én de online check. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u alle voorwaarden en details.

Gratis inspirerende brochure aanvragen

Gratis inspirerende brochure aanvragen

Vrijblijvend Weru magazine aanvragen Weru kunststof ramen en deuren magazine